H10 Hotels|Casa Mimosa by Tarruella Trenchs Studio

 

This slideshow requires JavaScript.

 


 CASA MIMOSA



Location : Barcelona, Spain

Surface: 3.200 m2

Year : 2016



Creative direction: Tarruella Trenchs
Project leader: Olga Pajares
Collaborators: Anna Torndelacreu, Anabel Cortina, Núria Martínez,
Client: H10 HOTELES
Photografy: Emilio Lekuona, Meritxell Arjalaguer



Casa Mimosa is the new hotel by the H10 hotel chain. It is located in a listed building on Pau Claris street in Barcelona, and in the same block as Gaudi’s Casa Mila building, having privileged views.

The idea of this new project was to design a timeless hotel that respects and integrates the original elements of the building, by blending them with contemporary and cosmopolitan components. The new elements have natural colors and noble materials to provide soberness and comfort in all spaces. Reclaimed elements, originally found in the building, such as: the entrance door, coffered ceilings, marquetry floorings, moldings, wainscots and fireplaces, create an ambience filled with traditional objects in contrast with new elements. The direct connection between both interior and exterior spaces, emphasized by the driveway of the horse drawn coaches to the old stables, establishes an immediate visual relationship from the entrance to the inner courtyard garden, where the aesthetics of those romantic gardens, typically found in the patios of Barcelona´s Ensanche District, have been kept.  It is worth mentioning the existence of a direct connection between both interior and exterior spaces, respecting the driveway of the horse drawn coaches to the old stables, and establishing a direct visual relationship from the entrance to the garden of the inner courtyard.

Rooms are intended to welcome guests and make them feel at home, enhancing natural light and providing warmth with the materials chosen.

The graphic work selected for the project is by Emilio Lekuona, a photographer who made a photographic coverage of the building before beginning the construction works.

Tarruella Trenchs Studio


mimosa-24_581x804_acf_croppedmimosa-11_581x804_acf_cropped-1mimosa-16_581x804_acf_croppedmimosa-4mimosa-6_0x0_acf_croppedmimosa-1_581x804_acf_croppedmimosa-9_581x804_acf_croppedmimosa-10_581x804_acf_croppedmimosa-12_581x804_acf_croppedmimosa-13_581x804_acf_croppedmimosa-2_581x804_acf_croppedmimosa-15_581x804_acf_croppedmimosa-3_581x804_acf_croppedmimosa-5_581x804_acf_croppedmimosa-17_581x804_acf_croppedmimosa-7_581x804_acf_croppedmimosa-14_581x804_acf_croppedmimosa-28_581x804_acf_croppedmimosa-21_581x804_acf_croppedmimosa-25_581x804_acf_croppedmimosa-8_581x804_acf_croppedmimosa-26_581x804_acf_croppedmimosa-20_581x804_acf_croppedmimosa-19_581x804_acf_croppedmimosa-29_581x804_acf_croppedmimosa-27_581x804_acf_croppedmimosa-22_581x804_acf_cropped

Images courtesy of  Tarruella Trenchs Studios


Tarruella Trenchs Studios


Sandra Tarruella and Ricard Trenchs have a combined 40 years of project management and interior design experience and have personally worked on and overseen well over 100 projects, some of which have created a great impact in both the media and in the design community. They have been awarded some of the industries highest accolades and have been recognised not only in the media, but also in the hospitality and design press and used as a resource for conferences & lectures. They lead a youthful team that includes designers and professionals from varying disciplines and have positioned the firm as an interior design reference both in Spain and internationally.

Sandra Tarruella began her career in 1984 with the design of El Mordisco, the first restaurant founded by Grupo Tragaluz Restaurants. In 1992 she founded her

first studio, Tarruella-Lopez, which she successfully ran until 2009 at which time, with the help of Ricard Trenchs, she opened Sandra Tarruella Interioristas.

Ricard Trenchs is a skilled architect and designer with a knack for team building and project management and Sandra recognized these skills early in Ricard´s career and entrusted him as Managing Director of Sandra Tarruella Interioristas from its inception. They have worked together now for 12 years and are very proud to announce that the company will officially incorporate Ricard Trenchs into the brand to form Tarruella Trenchs Studio.

Tarruella Trenchs Studio offers a variety of services and works with a team of collaborators and reliable contractors that covers all phases of project development, from initiation until the end of the construction process (including but not limited to: architecture, interior design, graphic design, naming, merchandising, landscaping and all things related to the technical side of things from budgets to permits).


CONTACT

Tarruella Trenchs Studio
Madrazo 83, Entl. 2ª, 08006 Barcelona (España)
Ver mapa

+34 933 622 264

studio@tarruellatrenchs.com


VISIT

Tarruella Trenchs Studio


Advertisements

Cabine Lille Arøya by Lund Hagem Architects

 

This slideshow requires JavaScript.


Lille Arøya

 



Location : Lervik, Norway

Size : 75 m²

Year : 2014


Larvik Kommunes Byggeskikkpris 2016

lille_aroya_01


Architects : Lund Hagem

Photo: Lael Aprieto, Kim Müller, Ivar Kvaal and Alexander Westberg, Courtesy of Lund Hagem



As a direct response to the location, the new house is located “next to” the island, occupying a low rock area that had no useful qualities apart from gathering up debris from surrounding areas.

The building creates a site on stilts that latches onto the island to unite the new with the old. The new surface is then occupied with two volumes, one low volume housing bedrooms and bathrooms, and one taller roof spanning across to create a shelter for kitchen, dining and living.

Floor levels undulate and respond to the joining rock and all circulation is outdoors. The timber structure is all visible and forms the exterior as well as the interior. Glulam beams span from inside to outside and together with raw steel columns and a white concrete fireplace and bathroom shape and colour the interior.

Solid galvanized steel columns (Ø64mm), which are drilled straight into the rock with no other foundation, carry the “new site” that the house sits on. The low volume is a simple post and beam structure, whereas the tall roof is a cantilevered structure carried on minimal posts with wind bracing solved at the gables in triangular elements in wood (also used for sun shading) that are bolted to the rock.

Lund Hagem


 


PLANS


 

 Lund Hagem 


Lund Hagem is an architecture and urban design practice based in Oslo, Norway, founded in 1990.

VISIT :

 

AMAGANSETT POOL HOUSE BY ICRAVE

 

This slideshow requires JavaScript.


Location : Amagansett, New York, US

amagansett-pool-house-icrave-2
© John Muggenborg

Interior Design Lighting :  ICRAVE
Photography: © John Muggenborg

AWARDS
2015 HC&G Innovation in Design Award, Runner-up in Architecture Category

amagansett-pool-house-icrave-3
© John Muggenborg

ICRAVE was tapped by Amagansett homeowner, Alex May, to transform the outdoor area and pool house at his two-story weekend house into a lavish pool and spa retreat ideal for entertaining in the hot summer months.

A stunning wood and steel structure creates a modern indoor outdoor oasis featuring three open, yet defined living areas. On either side are two enclosed cedar shingled boxes, one a bedroom and one a spa, with a connected roof stretching over the central entertainment area. The structure is scaled proportionately to the length of the rectangular pool, with a beach entrance and deep lap lane, highlighting it as the main focal point for the outdoor space.

Airy white curtains surround the bedroom, offering privacy while continuing to blur the line between indoors and outdoors. The room itself contains splashes of color throughout, including a large beach scene mural, vibrant blue pillows, and large brass Moroccan pendant light fixtures hanging from the ceiling. In the center lies a sunken mezzanine, creating a romantic lounge outfitted with a dark steel fireplace, outdoor grill, and large, intricately carved wooden daybed and ottoman. The spa room, located to the right of the mezzanine, offers the owner and his guests a pristine wellness and relaxation center. The Jacuzzi Sasha made by Purificare and designed by Alberto Apostoli features three pre-designed modules in a maple wood palette, including a sauna, shower, and hammam option.

The 400-square-foot modern summer retreat brings nature indoors with its open and airy layout. The serene backdrop, paired with upscale amenities, offers an all-day entertainment zone for its resident and guests.

ICRAVE

amagansett-pool-house-icrave-1
© John Muggenborg
amagansett-pool-house-icrave-2
© John Muggenborg
amagansett-pool-house-icrave-3
© John Muggenborg
amagansett-pool-house-icrave-5
© John Muggenborg
amagansett-pool-house-icrave-10
© John Muggenborg
amagansett-pool-house-icrave-6-600x922
© John Muggenborg
amagansett-pool-house-icrave-9
© John Muggenborg
amagansett-pool-house-icrave-4a
© John Muggenborg
amagansett-pool-house-icrave-4
© John Muggenborg
amagansett-pool-house-icrave-8
© John Muggenborg
amagansett-pool-house-icrave-7
© John Muggenborg

All images Courtesy of ICRAVE| © John Muggenborg


ICRAVE


Known for creative, high-energy environments that actively engage visitors, ICRAVE has mastered the art of experience design, melding operational, digital, and physical elements across a spectrum of diverse spaces.

Helmed by Lionel Ohayon since 2002, ICRAVE has designed award-winning hospitality, airport, development, and healthcare projects, partnering with high profile brands such as W Hotels, MGM, Disney Dream, Hilton, Memorial Sloan Kettering, Summit Series, and OTG. Spanning a number of industries, ICRAVE’s notable projects include Le District, LaGuardia’s Delta Terminal C & D, The Summit at Powder Mountain, STK Restaurants, Provocateur, and more.

With expertise in architectural design, strategy, and lighting, ICRAVE is credited with reinventing the modern day airport experience, reimagining cancer care, and transforming New York’s Meatpacking District through creating some of the most iconic nightlife of the last decade.


 CONTACT