Casa en la Ladera de un Castillo by Fran Silvestre Arquitectos

 

This slideshow requires JavaScript.

 


Location: Ayora. Valencia, Spain
Site Area: 477,06 m2
Built Area: 230,00 m2

Year: 2010


HER-FRAN-SILVESTRE-ARQUITECTOS-VALENCIA-ARCHITECTURE-SPAIN-08


Architects:  Fran Silvestre Arquitectos

Project Architect: Fran Silvestre, Maria José Sáez

Project Team: Fran Silvestre – Project Architect
María José Sáez – Project Architect
Ángel Ruíz – Architect collaborator

Building Engineer: Pedro Vicente López
Interior Design: ALFARO HOFMANN
Contractor: Cooperativa Montemayor

Photography: Fernando Alda, Juan Rodríguez.



The building is located in a landscape of unique beauty, the result of a natural and evident growth.

The mountain, topped by a castle, is covered by a blanket housing through a system of aggregation by simple juxtaposition of pieces generated fragmented target tissue that adapts to the topography.

The project proposes to integrate into the environment, respecting their strategies of adaptation to the environment and materials away from the mimesis that would lead to misleading historicism, and showing the time constructively to meet the requirements of the “new people.”

In this way the house is conceived as a piece placed on the ground, joining in the gap.

A piece built on the same white lime, the same primacy of the massif on the opening, which takes the edge of the site to have their holes and integrated into the fragmentation of the environment.

The indoor space is divided by the void that is the core of communication cut parallel disposition of the mountain without touching it.

On the ground floor are the garage and cellar, on a volume it has two floors with four rooms.

Two of them, the rooms at the intermediate level are open to the private street, the other two on the upper level overlook above the houses opposite, the Valley of Ayora.

One of them, the study is opened in turn to the central double height, incorporating it into their space.

Across the gap, and on the mountain, are the areas facing the garden day illuminated by light reflected on the south slope of the castle oxidized.

Fran Silvestre Arquitectos



PLANS


Fran Silvestre Arquitectos

fran-silvestre

FRAN SILVESTRE

Dr. Arquitecto | Director


CONTACT

info@fransilvestrearquitectos.com

San Vicente Mártir 160, 1
46007 Valencia, España

Espai Alfaro | Fusters 13
46110 Godella, Valencia, España

Tel: +34 963 81 65 61

Comunicación y prensa:
media@fransilvestrearquitectos.com


VISIT Fran Silvestre Arquitectos
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s