Ashburton Trail House by ZEN Architects

This slideshow requires JavaScript.


Location: Ashburton, Melbourne, Victoria, Australia

Project size: 350 sqm
Site size: 892 m2



Architects: Zen Architects

Photography: Emma Cross


Built on gently sloping land in suburban Melbourne, this contemporary and environmentally friendly home is designed to integrate seamlessly with the inherent natural beauty of the existing site.

Our approach favoured the use of natural materials, both inside and out, in order to create a relationship between the house and its surrounding environment. A series of inter-connecting rooms allow clear lines of vision throughout the house while also maximising the available light.

The application of passive solar design principles provides an abundance of warmth in winter and captures cooling breezes during summer. This light filled, split level home features the intelligent and sensitive application of sustainable design principles, conveying a feeling of openness, expansiveness and calm.



Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s