House Elysium by Studio Prineas

Location: Newtown, New South Wales, Australia Area: 339 m2 Year: 2015 Architects: Architect Prineas Photography © Chris Warnes The brief – Reinvent a grand Victorian-era terrace to shift the main formal living areas from the front of the home to the more relaxed and private rear garden, one level below the street. Extend this new living space and […]

Read More

House. Koller by Architect Prineas

Location: Earlwood, Sydney, New South Wales, Australia Year: 2014 Architects: Architect Prineas Photography © Chris Warnes ‘House. Koller’ is a renovation and extension for a Swiss couple and their two children. For them, the choice of timber was a nostalgic one. The new timber pavilion plays with traditional Swiss building methods. It serves as a little reminder of the […]

Read More

Nano Pad by Architect Prineas

Location: Darlinghurst, Sydney, New South Wales, Australia Size: 22 m2 AWARDS Longlisted in WAN Awards  /  Categories 2017  /  Small Spaces Architects: Architect Prineas Photography: © Chris Warnes Nano Pad is an interior architecture project within a 22 sqm Art Deco Studio Apartment in Sydney’s inner city. The project was designed as short stay accommodation, as an alternative to short comings of existing “design […]

Read More

Allen Key House/Architect Prineas

Location: Sydney NSW, Australia Area: 220.0 m2 Year: 2016 Architects: Architect Prineas Photography: © Chris Warnes “Allen Key House” is a renovation to the rear of a 1930s Californian Bungalow, located in Sydney’s leafy North Shore. The brief was to reconfigure the existing house, creating generous kitchen and living spaces with a connection to the garden. The rear […]

Read More

House Breeze Block by Architect Prineas

  Localisation: Lane Cove, Australia Architects: Architect Prineas Project Team Leader: Eva-Marie Prineas Project Team: Luisa Campos Photography: © Katherine Lu The Breeze Block House was redesigned for modern living, while maintaining its original charm. Its plan was re-organised internally to create a more contemporary open plan. The connection to the outside was reconsidered, adding decks to the […]

Read More